Laita viestiä mari@internesia.fi | Kotisivut, verkkokaupat, ohjelmointi, mainokset, esitteet, koulutus ja valokuvaus – Internesia – Lahti

Blogi

Mikä ihmeen kestolinkki?

Mikä ihmeen kestolinkki - Internesia

WordPressissä on sivun ja artikkelin editointitilassa otsikkokentän alapuolella kestolinkki niminen kenttä.

Mikä ihme se on ja kannattaako siihen kiinnittää sen enempää huomiota?

No kyllä kannattaa! Tässä artikkelissa käyn tätä asiaa läpi WordPressin näkökulmasta, mutta vastaava kenttä löytyy monista muistakin sisällönhallintajärjestelmistä.

Okei, luot uuden sivun tai artikkelin WordPress-sivustollesi. Kirjoitat otsikon (ja tekstin ja lisäät kuvan) ja klikkaat julkaise. Kestolinkki muodostuu tässä vaiheessa itsestään otsikkoon kirjoittamastasi tekstistä. WordPress osaa poistaa siitä automaattisesti ääkköset ja välilyönnit korvaantuvat väliviivoilla. Helppoa kuin mikä, eikös?

Nyt kun katsot julkaisemaasi uutta sivua kotisivuillasi näkyy tuo kestolinkki sivujesi osoitteena (url). Hakukoneissa kestolinkki näkyy hakutuloksissa otsikkorivin alapuolella.

Kestolinkin tulisi siis olla hyvin sivua kuvaava tieto, juuri niin kuin otsikkokin. Sen vuoksi se luodaan otsikosta, mutta sen ei ole pakko olla otsikon kopio.

Mutta entä jos muutat otsikkotekstiä ihan toiseksi?

Kestolinkki ei tässä tapauksessa päivity automaattisesti, vaan sinun tulee klikata kestolinkin perässä olevaa muokkaa-painiketta. Helpointa on poistaa vanha kestolinkki kentästä ja klikata ok. Tällöin WordPress jälleen luo kestolinkin uudelleen otsikkokentän sisällöstä.

Sama ongelma tulee eteen jos kopioit olemassa olevan sivun tai artikkelin. Myös silloin kestolinkki on virheellinen ellei sitä korjaa.

Mitä väliä sillä sitten on, jos sivu kuitenkin toimii?

No ensinnäkin hakukoneet tutkailevat myös sivujen osoitteita ja niiden sisältöjä. Jos sivujen otsikko ja teksti on ihan-jotain-muuta kuin mitä osoite kertoo, niin hakukone ei ehkä pidä sitä kovin luotettavana hakutuloksena.

Osa sivuilla kävijöistäkin saattaa katsoa sivujen osoitetta tarkemmin, eikä virheellinen osoite anna viimeisteltyä ja ammattimaista kuvaa sivustosta.

Kannattaa siis pitää mielessä tämä pieni, mutta tärkeä asia kotisivujen toteutuksessa ja päivittämisessä.

Mari Lepistö | Internesia

Mari Lepistö | Internesia

Web-suunnittelija | Kotisivut, verkkokaupat, hakukoneoptimointi, koulutus, valokuvaus

mari@internesia.fi
044 534 1815

Uusimmat artikkelit

Suosituimmat artikkelit

Haluatko jakaa tämän artikkelin?

Etsitkö yrityksesi kotisivuille tai verkkokaupalle tekijää?

Ota yhteyttä, niin jutellaan lisää! Katso alla lisätietoja kotisivu- ja verkkokauppapaketeistani.