Laita viestiä mari@internesia.fi | Kotisivut, verkkokaupat, hakukoneoptimointi, mainokset, esitteet, koulutus ja valokuvaus – Internesia – Lahti

Blogi

5 vinkkiä kuinka yhdistää videot some-markkinointiisi

5 vinkkiä kuinka yhdistää videot some-markkinointiisi - Internesia

Nykyään usein kun katsot Facebook-tiliäsi, huomaat, että joku kavereistasi on tehnyt Facebook Live-julkaisun tai julkaissut videon.

Kun kasaat huonekalujasi, mistä etsit ohjeita? YouTubesta.

Kun olet lauantai-iltana kavereiden kanssa ulkona, minne postaat videoita? Snapchattiin.

Mutta sosiaaliset videot ovat paljon muuta kuin huonekalujen kokoamisohjeita tai kavereiden juhlinnan katselemista. Facebookissa ja Snapchatissa julkaistaan biljoonia videoita joka päivä ja YouTube on raportoinut, että heidän palvelustaan videoita katsotaan biljoonia tunteja joka vuorokausi.

Mitä sinun siis tulisi tehdä, jotta pääsisit osalliseksi tästä?

1. Valitse kanavasi

Kaikilla suurimmilla sosiaalisen median alustoilla on tällä hetkellä käytössä jonkinlainen video-ominaisuus. Yksistään live-videoon sinulla on useita vaihtoehtoja, kuten Facebook, Instgram ja YouTube.

Mihin kanavaan sinun siis tulisi keskittyä? Mieti mistä kanavasta tavoitat eniten yleisöä?

2. Luo sisältöä joka toimii

Hauskat videot, joita katselijat jakavat eteenpäin, ovat aina hyviä. ”Kuinka teen” videot ovat haetuimpia videoita YouTubessa, joten ne voivat olla yksi hyvä tapa saada yhteys asiakkaisiisi. Miten tahansa päädyt toteuttamaan videoita, tuo jokaisessa videossa brändisi persoonallisuus esille ja kerro sisällölläsi johdonmukainen tarina.

3. Pura esteet sinun ja asiakkaasi väliltä

Tämä on helpointa toteuttaa kysymällä asiakkailtasi millaista sisältöä he haluavat sinun heille tuottavan. Voi olla, että ajattelet asiakkaidesi haluavan tietynlaista sisältöä ja he yllättävät sinut pyytämällä ihan jotain muuta.

4. Ole johdonmukainen

Tämä pätee niin live-videoihin kuin nauhotettuihin videoihin. Ajattele asiaa esimerkiksi tv-ohjelman näkökulmasta. Se tulee tv:stä tiettynä päivä tiettyyn aikaan. Siinä ei ole yhtäkkiä kahden viikon taukoa eikä se sen jälkeen ilmesty eri päivänä eri aikaan. Kun olet johdonmukainen videoidesi julkaisemissa, asiakkaasi osaavat jo odottaa niitä.

5. Älä pelkää live-videota

Et tarvitse suurta markkinointibudjettia. Voit kuvata videon puhelimellasi. Tietysti et voi odottaa suurta katselijajoukkoa heti alusta alkaen, mutta ota yhteys yleisöösi ja pidä hauskaa. Live-video oli jokaisella vuoden 2017 trendilistalla, joten sitä kannattaa kokeilla juuri nyt!

Picture of Mari Lepistö | Internesia

Mari Lepistö | Internesia

Web-suunnittelija | Kotisivut, verkkokaupat, hakukoneoptimointi, koulutus, valokuvaus

mari@internesia.fi
044 534 1815

Uusimmat artikkelit

Suosituimmat artikkelit

Haluatko jakaa tämän artikkelin?

Etsitkö yrityksesi kotisivuille tai verkkokaupalle tekijää?

Ota yhteyttä, niin jutellaan lisää! Katso alla lisätietoja kotisivu- ja verkkokauppapaketeistani.