Laita viestiä mari@internesia.fi | Kotisivut, verkkokaupat, hakukoneoptimointi, mainokset, esitteet, koulutus ja valokuvaus – Internesia – Lahti

Blogi

Googlen ilmaiset julkaisutyökalut pienyrittäjälle

Googlen ilmaiset julkaisutyökalut pienyrittäjälle - Internesia

Esittelen tässä kirjoituksessa muutamia Googlen ilmaisia julkaisutyökaluja – blogialusta, kalenterin, sivuston linkkien lyhentämistä varten ja sivuston, josta löydät fontteja omille sivuillesi. Oletko jo tutustunut näihin työkaluihin?

Blogger

Blogger on yksinkertainen blogialusta, jolla voi helposti ja kätevästi perustaa blogin. Blogin voi linkittää tai upottaa omille verkkosivuille. Helppo ottaa käyttöön ja käyttää. Valmiita ilmaisia ja maksullisia ulkoasuja on saatavilla useita. Ulkoasun kustomointi on melko työlästä, mutta mahdollista. Bloggeriin on saatavilla paljon erilaisia lisäosia, joilla saa kustomoitua blogissa näkyviä tietoja. Uudet kirjoitukset indeksoituvat Googlen hakukoneeseen nopeasti. Blogin perustaminen ja ylläpito vaatii Google-tilin.

Itselläni on muutama henkilökohtainen blogi Blogger-alustalla. Yritykseni blogi oli myös aluksi, mutta siirsin sen pian WordPressille, koska kaipasin ulkoasun parempaa ja helpompaa muokkaamista sekä monipuolisempia ominaisuuksia.

Siirry Bloggeriin

Google-kalenteri

Kalenteri, joka toimii verkossa. Voit jakaa kalenterin tiettyjen henkilöiden, esimerkiksi kollegoidesi, kanssa tai kalenteri voi olla julkinen, jolloin se toimii esimerkiksi tapahtumakalenterina. Eri henkilöiden lisäämät merkinnät voi näyttää eri väreillä, jolloin kalenterimerkintöjen lukeminen helpottuu. Kalenterin voi linkittää tai upottaa omille verkkosivuille. Kalenterin käyttöönotto ja ylläpitäminen vaatii Google-tilin.

Itse käytän Googlen kalenteria oman perheen kalenterina, johon perheemme aikuiset voivat tehdä merkintöjä ja ne näkyvät molemmille. Kalenteria on helppo käyttää myös tabletilla ja kännykällä kalenterisovelluksilla.

Siirry Google-kalenteriin

Google URL Shortener (Goo.gl)

Linkkien lyhentämiseen tarkoitettu palvelu. Anna pitkä linkkisi palveluun ja lyhennä linkki yhdellä napin painalluksella. Linkin lyhentäminen on kätevää esimerkiksi sosiaalisessa mediassa tai mainoksissa. Sosiaalisen median palvelussa Twitterissä on rajoitettu merkkimäärä viesteille, joten lyhennetyn linkin käyttö on kätevää. Mainoksissa on usein myös rajoitetusti tilaa tekstille, jolloin lyhennetty linkki mahtuu pienempään tilaan. Voit käyttää palvelua ilman Google-tiliä, mutta kirjautuneena näet myös tilastotietoa siitä kuinka moni on linkkiäsi klikannut ja varmistat, että vain sinä voit muokata luotuja lyhytlinkkejä.

Google Fonts

Avoimen lähdekoodin palvelu, josta voit valita verkkosivuillasi käytettävän fontin ja upottaa sen sivujesi koodiin. Fontin voi myös ladata omalle palvelimelle, mutta Google suosittelee upottamista. Suositeltavaa on myös upottaa vain käytössä olevat fontit, ei muita, koska jokainen fontti täytyy ladata ensin sivuja selaavan käyttäjän selaimen välimuistiin, jolloin useat fontit saattavat hidastaa sivustoa. Erilaisia fontteja on lukuisia ja ne tukevat 135 eri kieltä. Fontit toimivat ainakin suosituimmilla selaimilla ja useammilla mobiililaitteilla.

Itse olen käyttänyt useilla asiakkaideni verkkosivuilla Googlen fontteja ja ne ovat toimineet moitteettomasti. Ongelmaksi saattaa muodostua ettei halutunlaista fonttia löydy Googlen fonteista, jolloin vaihtoehdoksi jää etsiä fontti muualta ja ladata se omalle palvelimelle. Muiden palveluiden fonttien käytössä tulee ottaa huomioon oikeudet, sillä kaikki tekijät eivät salli fonttien upotusta verkkosivuille.

Siirry Googlen fontteihin

Mari Lepistö | Internesia

Mari Lepistö | Internesia

Web-suunnittelija | Kotisivut, verkkokaupat, hakukoneoptimointi, koulutus, valokuvaus

mari@internesia.fi
044 534 1815

Uusimmat artikkelit

Suosituimmat artikkelit

Haluatko jakaa tämän artikkelin?

Etsitkö yrityksesi kotisivuille tai verkkokaupalle tekijää?

Ota yhteyttä, niin jutellaan lisää! Katso alla lisätietoja kotisivu- ja verkkokauppapaketeistani.