Laita viestiä mari@internesia.fi | Kotisivut, verkkokaupat, hakukoneoptimointi ja koulutus  – Internesia – Lahti

Blogi

Yhden sivun kotisivut – Ongelmia hakukoneoptimointiin?

Yhden sivun kotisivut - Ongelmia hakukoneoptimointiin? - Internesia

Yhden sivun kotisivut ovat tulleet suositummiksi, kun verkkosivujen selailu kännykällä ja tabletilla on lisääntynyt huomattavasti. Sivun vierittäminen on tullut tavaksi ja yhden sivun kotisivut hyödyntävät tätä käyttäytymistä.

Mutta ovatko yhden sivun kotisivut ongelma sivun hakukoneoptimoinnille?

Tähän ei ole selkeää kyllä tai ei vastausta, vaan täytyy pohtia monia eri asioita, jotta voidaan päättää kannattaako sivut toteuttaa tällä tavalla vai ei.

Yhden sivun kotisivut antavat sinulle tavallisesti mahdollisuuden optimoida sivun vain yhdelle päähakusanalle tai -lauseelle.

Tämä toimii, jos tarjoat vain yhtä palvelua tietylle alueelle, mutta jos sinulla on useita palveluita ja haluat tarjota niitä myös lähiseudulle, et pysty sitä tekemään hyvin yhden sivun kotisivuilla. Jossain tapauksissa sivusi saattaa yltää korkeammalle hakutuloksissa myös hakusanoilla, joille sivuasi ei ole optimoitu. Varsinkin jos hakusanoilla ei ole paljon kilpailua. Mutta jos kilpailua on paljon, tarvitset oman sivun, jonka optimoit tietyille hakusanoille tai -lauseille.

Sinun tulisi siis myös ennen sivujen toteuttamista tai uudistamista miettiä tarkkaan yrityksesi tavoitteet. Minkä palvelun tarjoamiseen haluat panostaa eniten.

Jos tavoitteesi ei ole löytyä ensimmäisenä hakukoneen hakutuloksissa, vaan potentiaaliset asiakkaasi löytävät sinut jotain muuta kautta ja haluat tarjota heille vain tarkempia tietoja palvelustasi, voi yhden sivun kotisivu olla hyvä ratkaisu.

Esimerkiksi sivulla voi ensin olla lyhyt esittely sinusta tai yrityksestäsi, sitten muutamia kuvia ja suositteluja, ja lopuksi yhteystietosi. Tämä voi houkutella kävijöitä muuttumaan asiakkaiksesi. Yhden sivun kotisivut antavat myös paremman käyttökokemuksen varsinkin mobiili- ja tablettikäyttäjille.

Monisivuiset kotisivut

Useamman sivun kotisivut antavat sinulle mahdollisuuden optimoida niitä eri hakusanoille ja -lauseille. Voit optimoida jokaisen sivun osoitteen, otsikot, meta-kuvaukset ja kuvien alt-tekstit juuri tiettyyn aiheeseen sopiviksi.

Yhden sivun kotisivuilla voit käyttää vain yhtä osoitetta, otsikkoa ja meta-kuvausta. Voit toki laittaa sivulle useita otsikoita (H1), mutta se ei ole yhtä tehokasta. Usean sivun kotisivuilla voit hyödyntää paremmin myös hakukoneiden kuvahakua luomalla tietyille aihealueille omia kuvagallerioita ja optimoimalla niiden hakusanat haluamiksesi.

Molempien sivutyyppien edut samalla sivustolla?

Mitä jos haluat hyödyntää molempien sivutyyppien etuja sivustollasi? Onnistuuko se? Toki voit tehdä etusivustasi pitkän, esittelytyyppisen sivun, jota käyttäjä voi vierittää alaspäin ja löytää tärkeimmät tiedot. Tämän lisäksi voit luoda muita sivuja, joilta käyttäjä löytää lisätietoja tietystä aihealueesta.

Monilla yhden sivun kotisivuilla valikkolinkit ovat vain ankkureita samalla sivulla oleviin osioihin. Käyttäjä kuitenkin usein selaa sivun loppuun ennen kuin klikkaa valikosta, joten jos valikon klikkaaminen hyppää vain tiettyyn kohtaan samalla sivulla, voi tämä olla käyttäjälle pettymys.

Avainkohtien yhteenveto

  • Yhden sivun kotisivut antavat sinulle mahdollisuuden optimoida sivu vain yhdelle hakusanalle tai -lauseelle.
  • Yhden sivun kotisivut antavat sinulle mahdollisuuden hallita käyttäjän etenemää polkua pakottamalla käyttäjän selaamaan sivulla olevat asiat tietyssä järjestyksessä.
  • Yhden sivun kotisivut antavat usein paremman käyttökokemuksen mobiili- ja tablettikäyttäjille, koska vierittäminen näillä laitteilla on helpompaa kuin klikkailu.
  • Monisivuiset kotisivut sallivat edistyneempien hakukoneoptimointitekniikoiden käytön.
  • Monisivuiset kotisivut helpottavat sisällön yhdistämistä kuviisi, jolloin ne sijoittuvat paremmin kuvahaussa.
  • Sinun ei välttämättä tarvitse valita jompaa kumpaa, koska sivutyyppien yhdistäminen on myös mahdollista!

Etsitkö tekijää kotisivuillesi?

Haluaisitko tarjouksen kotisivujesi toteuttamisesta? Laita viestiä, niin lähetän sinulle tarjoukseni paluuviestillä! Voit halutessasi tutustua myös valmiisiin kotisivupaketteihini Kotisivut yritykselle -sivulla.

Picture of Mari Lepistö | Internesia

Mari Lepistö | Internesia

Web-suunnittelija | Kotisivut, verkkokaupat, hakukoneoptimointi, koulutus, valokuvaus

mari@internesia.fi
044 534 1815

Uusimmat artikkelit

Suosituimmat artikkelit

Haluatko jakaa tämän artikkelin?

Etsitkö yrityksesi kotisivuille tai verkkokaupalle tekijää?

Ota yhteyttä, niin jutellaan lisää! Katso alla lisätietoja kotisivu- ja verkkokauppapaketeistani.