Laita viestiä mari@internesia.fi | Kotisivut, verkkokaupat, hakukoneoptimointi, mainokset, esitteet, koulutus ja valokuvaus – Internesia – Lahti

Blogi

Case: Suomen Basenjit ry – Yhdistyksen kotisivujen uudistaminen

Kotisivut yhdistykselle - Suomen Basenjit

Yhdistyksen kotisivujen uudistaminen on usein iso ja laaja projekti – erityisesti jos yhdistyksellä on paljon toimintaa, kuten koirayhdistyksillä usein on.

Itsekin olen aikoinani ollut aktiivisena eräässä koirayhdistyksessä ja toteuttanut silloin kyseisen yhdistyksen nettisivut, ja voin sanoa, että kyllä siinä on ollut hommaa.

Viime syksynä olin auttanut vanhan yhdistysasiakkaani kotisivujen uudistamisessa ja sainkin nyt heidän suosittelemanaan yhteydenoton Suomen Basenjit ry:n webmasterilta Erja Billingsiltä.

Erja kertoi, että heidän yhdistyksensä kotisivut oli alunperin toteutettu HTML-koodilla, mutta nyt he halusivat siirtää sivuston sisällönhallintajärjestelmään, jotta sivujen päivittäminen helpottuisi ja useampi henkilö pystyisi siihen osallistumaan.

Niinpä ryhdyimme hommiin ja mielestäni sivujen uudistaminen onnistui hienosti!

Yhdityksen kotisivut ennen ja jälkeen

Haastattelin tätä artikkelia varten Erjaa ja näin hän kertoi Suomen Basenjeista ja sivuprojektistamme:

Kerro lyhyesti Suomen Basenjien historiasta ja toiminnasta?

”Suomen Basenjit ry on perustettu 1972 ja toimii basenjien rotujärjestönä. Jäseniä yhdistyksessä on noin 300. Suomessa on syntyy vuosittain noin 50-80 basenjia. Yhdistys on pieni, mutta aktiiviset jäsenet harrastavat koiranäyttelyitä, maasto- ja ratakokeita, agilityä sekä muitakin koelajeja.

Kotisivut yhdistyksellä ovat olleet 2000-luvun alusta lähtien. Niillä on julkaistu yleistä tietoa basenjista rotuna, näyttely- ja koetuloksia, tilastoja sekä yksittäisten koirien voittajagallerioita.”

Miksi valitsitte Internesian toteuttamaan kotisivujen uudistamisen?

”Yhden hallituksemme jäsenen veljen vaimo on toisen koirayhdistyksen toiminnassa mukana, ja tämä toinen koirayhdistys oli Internesiaa käyttänyt kotisivujensa uudistamiseen. Kyselyymme sivujen uudistamisesta vastattiin nopeasti ja tarjottu hinta oli pienelle koirayhdistykselle sopiva. Toiselta koirayhdistykseltä saatu palaute hyvästä palvelusta vaikutti myös paljon päätökseen käyttää Intenesiaa.”

Miten kotisivujen uudistaminen mielestäsi sujui?

”Uudistaminen sujui näppärästi. Mari avasi tarvittavat palvelut, sekä teki ehdotuksen ulkoasusta nopeasti. Yhteydenottoihin vastattiin nopeasti.”

Mitä mieltä olette uusista kotisivuista?

”Sivut ovat selkeät ja ulkoasu hieno. Rakenne ja sivujen järjestys on miltei sama kuin vanhoilla sivuilla, mutta pieniä hyviä muutoksia tuli matkan varrella, jotka selkiyttivät sivuja.”

Mitä hyötyä saitte yhteistyöstä Internesian kanssa? Minkä ongelman Marin käyttäminen apuna teille ratkaisi?

”Vanhat sivut olivat tehty täysin HTML:llä ja päivitettiin sillä. WordPressillä päivittäminen on helpompaa, joskin taulukoiden, joita jonkin verran on selkeyden ja tietomäärän takia sivuilla, on hieman hidasta.

Mari piti pienen koulutuksen WordPressistä millä pääsi hyvin alkuun miten ohjelma toimii. Helppokäyttöisyyden takia on mahdollista saada ehkä uusia webmastereita sivujen ylläpitoon.”

Mitä tulevaisuuden suunnitelmia yhdityksellänne on kotisivujen suhteen?

”Kevään aikana saamme kaikki vanhat tiedot siirrettyä sivuille, sivuja tulee olemaan yhteensä yli 3000. Isompia suunnitelmia sivuille ei vielä ole, harrastuksien tulokset päivitetään näyttely ja koe kerrallaan sivuille kuten ennenkin.

Kun tämä projekti on saatu loppuun, ja kiireinen harrastuskesä on ohi voidaan miettiä mitä uutta sivuille voisi tulla.”

Vapaa sana, esim. jäsenistön kommentteja uusista sivuista?

”Yhteistyö Internesia kanssa oli kaikin puolin loistavaa, ja uudistus sujui todella hyvin. Jäsenet ovat kehuneet sivuja erittäin hienoiksi. Lämpimästi suosittelen Maria vastaaviin projekteihin!”

Kuulutko yhdistykseen? Kaipaisivatko kotisivunne uudistamista?

Ota yhteyttä, niin käydään yhdistyksenne sivut läpi ja annan tarjoukseni sivujen uudistamisesta. Voit ottaa yhteyttä myös alla olevalla lomakkeella. Halutessasi voit tutustua myös valmiisiin kotisivupaketteihini.

Mari Lepistö | Internesia

Mari Lepistö | Internesia

Web-suunnittelija | Kotisivut, verkkokaupat, hakukoneoptimointi, koulutus, valokuvaus

mari@internesia.fi
044 534 1815

Uusimmat artikkelit

Suosituimmat artikkelit

Haluatko jakaa tämän artikkelin?

Etsitkö yrityksesi kotisivuille tai verkkokaupalle tekijää?

Ota yhteyttä, niin jutellaan lisää! Katso alla lisätietoja kotisivu- ja verkkokauppapaketeistani.