Laita viestiä mari@internesia.fi | Kotisivut, verkkokaupat, hakukoneoptimointi ja koulutus  – Internesia – Lahti

Google Yritysprofiili – Lisää näkyvyyttä yrityksellesi

Google Yritysprofiili - Lisää näkyvyyttä yrityksellesi

Artikkelin sisältö

Google Yritysprofiili (ent. Google My Business) on Googlen tarjoama ilmainen palvelu yrityksille, joka mahdollistaa niiden näkymisen Google-hakutuloksissa ja Google Mapsissa. Yritysprofiili antaa yrityksillesi mahdollisuuden hallita ja päivittää tietojaan verkossa, kuten osoitetta, aukioloaikoja, valokuvia ja asiakasarvioita.

Googlen Yritysprofiili on erittäin hyödyllinen työkalu yrityksellesi, jos haluat parantaa yritykseksi näkyvyyttä verkossa ja houkutella uusia asiakkaita. Lisäksi se mahdollistaa asiakkaidesi antamien arvioiden ja kommenttien hallinnan, mikä auttaa sinua ylläpitämään yrityksesi positiivista imagoa verkossa.

Miten ja missä Googlen Yritysprofiili näkyy?

Googlen Yritysprofiili näkyy Google-hakutuloksissa. Kun käyttäjät etsivät yritystäsi tai sen palveluita Googlesta, yrityksesi tiedot näkyvät oikealla puolella hakutulossivua kartan kanssa. Lisäksi Yritysprofiili näkyy Google Mapsissa. Kun käyttäjät etsivät palveuita ja paikkoja Google Mapsista, yrityksesi tiedot ja sijainti näkyvät kartalla.

Google Yritysprofiili Internesia
Google Yritysprofiili Internesia

Miten voin ottaa Googlen Yritysprofiilin käyttöön yritykselleni?

Voit ottaa Google Yritysprofiilin käyttöön yrityksellesi seuraavasti:

 1. Siirry Google Yritysprofiili -sivustolle  ja kirjaudu sisään Google-tililläsi. Jos sinulla ei ole vielä Google-tiliä, luo sellainen ensin.

 2. Kun olet kirjautunut sisään, klikkaa ”Ylläpidä” ja kirjoita yrityksen nimi. Google tarkistaa, onko yritykselläsi jo olemassa oleva profiili.

 3. Jos yrityksesi löytyy jo Googlesta, valitse se ja vahvista, että olet valtuutettu hallitsemaan kyseistä yritystä.

 4. Jos yritystäsi ei vielä löydy Googlesta, seuraa ohjeita profiilin luomiseksi. Sinun tulee antaa yrityksen perustiedot, kuten nimi, osoite, puhelinnumero ja liiketoiminnan luokka.

 5. Kun olet täyttänyt tarvittavat tiedot, Google saattaa pyytää vahvistamaan yrityksesi osoitteen. Tämä voidaan tehdä postitse lähetettävällä postikortilla, puhelinvahvistuksella tai sähköpostilla, riippuen maastasi ja tilanteesta.

 6. Kun yrityksesi on vahvistettu, voit lisätä lisätietoja profiiliin, kuten aukioloaikoja, valokuvia, palveluja ja linkkejä verkkosivustollesi.

 7. Muista päivittää profiilisi säännöllisesti pitääksesi tiedot ajantasaisina ja houkuttelevina asiakkaille.

 8. Kun profiilisi on luotu ja vahvistettu, se näkyy Google-hakutuloksissa ja -kartassa, mikä auttaa asiakkaita löytämään ja ottamaan yhteyttä yritykseesi.

Miksi Google Yritysprofiili kannattaa ottaa käyttöön?

Google Yritysprofiilin käyttöönotto on erittäin hyödyllistä monista syistä:

 • Näkyvyys Googlen hakutuloksissa: Yritysprofiilin avulla yrityksesi tiedot näkyvät suoraan Googlen hakutuloksissa, mikä parantaa näkyvyyttäsi potentiaalisten asiakkaiden keskuudessa.

 • Google Maps -näkyvyys: Profiilin avulla yrityksesi sijainti näkyy Google Mapsissa, mikä auttaa paikallisia asiakkaita löytämään sinut helposti.

 • Asiakasarviot ja arvostelut: Voit hallita ja vastata asiakkaiden antamiin arvosteluihin ja kommentteihin, mikä vaikuttaa positiivisesti yrityksesi maineeseen ja luotettavuuteen. Voit myös pyytää asiakkaitasi antamaan yrityksesi palveluista tai tuotteista arvion Googleen.

 • Analytiikka: Saat käyttöösi tietoa siitä, miten asiakkaat löytävät ja sitoutuvat yritykseesi, mikä auttaa sinua ymmärtämään paremmin markkinointistrategiasi tehokkuutta.

 • Ilmainen markkinointikanava: Google Yritysprofiili on ilmainen palvelu, joten se tarjoaa yrityksellesi lisämahdollisuuden markkinoida itseään verkossa ilman kustannuksia.

 • Paikallinen hakukoneoptimointi: Yritysprofiilin avulla parannat paikallista hakukonenäkyvyyttäsi, mikä voi auttaa sinua houkuttelemaan enemmän paikallisia asiakkaita. Tämä on erityisen tärkeää, jos sinulla on kivijalkaliike tai toimit muuten vain tietyllä alueella.

Google Yritysprofiilin käyttöönotto on helppo, maksuton ja erinomainen tapa parantaa yrityksesi näkyvyyttä verkossa, houkutella uusia asiakkaita ja ylläpitää positiivista mainetta.

Tarvitsetko apua Googlen Yritysprofiliin perustamiseen?

Ota yhteyttä, niin laitetaan homma kuntoon!

Jos yritykselläsi on jo Googlen Yritysprofiili, niin milloin viimeksi olet päivittänyt sitä? Kannattaa säännöllisesti käydä katsomassa, että kaikki tiedot ovat ajantasalla, jotta potentiaalisille asiakkaillesi ei tule ikäviä yllätyksiä esimerkiksi jos liikkeesi aukioloajat ovat muuttuneet.

Jaa vinkkejä muillekin!