Laita viestiä mari@internesia.fi | Kotisivut, verkkokaupat, hakukoneoptimointi ja koulutus  – Internesia – Lahti

Kotisivuja alihankintana

Kotisivuja ja ohjelmointia alihankintana - Internesia

Olen jo toimintani alkuajoista tehnyt myös alihankintana kotisivuja. Alihankintaprojektit ovat olleet esimerkiksi valmiista ulkoasusta toimivien kotisivujen rakentaminen tai ohjelmointia vaativien toimintojen toteuttaminen sivustolle. Olen toteuttanut alihankintana myös erilaisia rekistereitä, sivustojen siirtoja ja tietysti kotisivuja kokonaisuutena suunnittelusta toteutukseen.

Alihankinnan teettäjä voi olla esimerkiksi mainostoimisto tai muita IT-palveluita tarjoava yritys, jonka ydintoiminta ei ole kotisivujen toteutus, mutta se halutaan kuitenkin asiakkaalle tarjota palveluna. Alihankintana työn teettäminen ei kuitenkaan ole sama asia kuin koko projektin hoitaminen alusta loppuun.

Toteutan tällaisissa alihankintaprojekteissa vain sovitun työn ja alihankinnan teettäjä sopii asiasta oman asiakkaansa kanssa sekä toimii yhteydenpitäjänä minun ja loppuasiakkaan välillä. Tällä tavoin alihankintatyön tuntihinta voidaan pitää alhaisena.

Miten mieluiten hoidan alihankintaprojektin?

  • alihankinnan teettäjä hoitaa kaiken yhteydenpidon oman asiakkaansa kanssa
  • annan tuntiarvion ja tarjouksen valmiin määrittelyn pohjalta
  • toteutan työn
  • laskutan työn alihankinnan teettäjältä, joka voi edelleen laskuttaa työn omalta asiakkaaltaan oman hinnastonsa mukaan

Olen tehnyt alihankintaa jo pian 10 vuotta muun muassa erään lahtelaisen IT-yrityksen kanssa. Yrityksen tietohallintojohtaja kommentoi yhteistyötä näin:

Kaiken, mitä olemme pyytäneet, olet saanut toteutettua! Kiitos siitä!

Olisitko kiinnostunut teettämään projektisi alihankintana? Tarvitseko apua kotisivujen toteutukseen? Ota yhteyttä, niin sovitaan yhteistyöstä! 

Jaa vinkkejä muillekin!