Laita viestiä mari@internesia.fi | Kotisivut, verkkokaupat, hakukoneoptimointi ja koulutus  – Internesia – Lahti

Automaatiota web-ohjelmien päivittämiseen

Automaatiota web-ohjelmien päivittämiseen - Internesia

Onko kotisivuillasi sisällönhallintajärjestelmä? Ovatko sen päivityksen ajantasalla? Tuntuuko päivittäminen työläältä ja haluaisit että ne hoituisivat automaattisesti?

Installatron on yhdellä napsautuksella toimiva websovellusasentaja, joka mahdollistaa blogien, kuvagallerioiden, foorumien, kauppojen ja muiden web-sovellusten nopean asentamisen ja vaivattoman hallinnan.

Näin kuvataan Installatron-ohjelmaa, joka on kotisivujen palvelintilan hallintapaneeliin asennettava ohjelmisto. Sen avulla voidaan asentaa palvelintilaan lukuisia eri ohjelmia ja ylläpitää niiden päivityksiä ja varmuuskopioita. Web-ohjelmien asennus onnistuu muutamalla klikkauksella ja ohjelman päivitykset voi määritellä suoritettavaksi automaattisesti, jolloin sinun ei tarvitse muistaa päivittää esimerkiksi sisällönhallintajärjestelmääsi – se on aina ajantasalla! Myös jo olemassa olevan web-ohjelman asennuksen voi tuoda Installatroniin ja ottaa sen ominaisuudet käyttöön.

Onko tästä tavasta päivittää ohjelmia mitään haittaa? Voi olla siinä tapauksessa, että esimerkiksi sisällönhallintajärjestelmässä on paljon lisäosia. Kun sisällönhallintajärjestelmä päivitetään, ei lisäosista saata vielä olla ajantaisia päivityksiä saatavilla ja ne eivät siten ehkä enää toimi.

Hyödyt ajantasalla olevan sisällönhallintajärjestelmän osalta ovat kuitenkin suuret verrattuna siihen, että sisällönhallintajärjestelmä on niin vanhaa versiota, että se on altis hyökkäyksille ja koko sivusto kaatuu tämän vuoksi.

Miten sitten saan Installatronin tai vastaavan ohjelman käyttööni? Katso ensin kotisivujesi palvelintilan hallintapaneelista onko sinulla jo käytössäsi Installatron. Esimerkiksi yhteistyökumppanini Zoner tarjoaa asiakkailleen Installatronin käyttöön.

Jos palvelintilasi hallintapaneelista ei löydy Installatronia tai vastaavaa ohjelmistoa, kysy asiaa palveluntarjoajaltasi. Jos tarvitset apua asian selvittämisessä tai esimerkiksi ohjelmien asentamisessa, ota yhteyttä.

Jaa vinkkejä muillekin!