Laita viestiä mari@internesia.fi | Kotisivut, verkkokaupat, hakukoneoptimointi ja koulutus  – Internesia – Lahti

Case: Banana Press Oy

Verkkokauppa Finqulla

Banana Press Oy on yhden miehen yritys, jolla on kahdenlaista liiketoimintaa: sisällöntuotto ja sarjakuvaverkkokauppa. Yrittäjä Markku Paretskoi kirjoittaa mm. käsikirjoituksia ja lehtikolumneja sekä sivubisneksenä pyörittää verkkokauppaa, joka myy sarjakuvia.

Autoin Banana Pressiä siirtämään verkkokauppansa Valmiskaupasta Finquun. Mutta miksi ja miten tähän siirtoon päädyttiin?

Syy verkkokaupan siirtoon oli varsin raadollinen. Verkkokaupan palveluntarjoaja ilmoitti kesällä, että se lopettaa käyttämäni kassajärjestelmän tukemisen Valmiskaupassa. - Muutenkin oli näköpiirissä, että Valmiskaupan kehittämien alkaa hiljetä. Finquun piti siis siirtyä.

Verkkokaupan siirto aloitettiin ottamalla Valmiskaupasta tuotteiden siirtotiedosto ja pyytämällä Finqun asiakastuesta vastaava tiedosto tuotekuvista. Sitten nämä tiedostot ajettiin jo valmiiksi luotuun Finqun verkkokauppaan.

Suurin osa tuotetiedoista saatiin siirrettyä näin helposti, mutta osa täytyi naputella käsin, kuten esimerkiksi tuotteiden alennushinnat. Alussa jouduimme myös käyttämään Finqun sillä hetkellä ainoaa ulkoasupohjaa ja myöhemmin vaihdoimme sen toiseen, kun uusia ulkoasupohjia tuli lisää käyttöön.

Siirto sujui vaivattomasti ja nopeasti. Tämä johtui siitä, että tajusin olla itse ryhtymättä moiseen puuhaan.
- En ollenkaan epäile, ettenkö olisi muutaman viikon voimistelun, ankaran kiroamisen ja Finqun asiakaspalvelun kiusaamisen jälkeen onnistunut siirron vaatimassa bittiaskartelussa.
- Mutta olen yhteiskuntatieteilijä – en insinööri! Digipuuhastelu ei minulta luonnostaan suju eikä se kannata tällaiselle tumpelolle ainakaan taloudellisesti.
- En nähnyt ainoatakaan syytä, miksi olisin homman opiskellut. Ko. tietotaito on varmasti jo totaalisen vanhentunut kun seuraava siirto-operaatio tulee joskus ajankohtaiseksi.
- Säästyneen ajan saatoin käyttää tuottavampaan hommaan – esimerkiksi kolumnien ja käsikirjoitusten rustaamiseen.

Minun valintaani tekijänä Markku Paretskoi päätyi Finqun suosittelun ja hinnan perusteella sekä musta-tuntuu-menetelmällä. 🙂 Tulevaisuudessa verkkokauppaa tullaan päivittämään mahdollisten uusien lisäominaisuuksien tullessa käyttöön. Finqu päivittää verkkokauppasovellustaan säännöllisesti ja kehittää sitä eteenpäin jatkuvasti.

Tarvitseko sinä apua Valmiskaupasta Finquun siirtymisessä tai muuten vain Finqun verkkokaupan kanssa? Ota yhteyttä, niin keskustellaan asiasta lisää. Tutustu myös muihin verkkokaupparatkaisuihin Verkkokauppa yritykselle -sivulla.

Jaa vinkkejä muillekin!