Laita viestiä mari@internesia.fi | Kotisivut, verkkokaupat, hakukoneoptimointi ja koulutus  – Internesia – Lahti

Fi-verkkotunnukset palveluntarjoajien hallintaan

Fi-verkkotunnukset palveluntarjoajien hallintaan - Internesia

Syyskuussa 2016 fi-verkkotunnuksien myöntämisessä ja hallinnoimisessa otetaan käyttöön uusi toimintamalli. Sen on tarkoitus selkeyttää Viestintäviraston ja verkkotunnusvälittäjien rooleja.

Uusi toimintamalli tarkoittaa sitä, että jatkossa fi-verkkotunnuksen ja kaikki siihen liittyvät palvelut voi hankkia ainoastaan omalta verkkotunnusvälittäjältään. Samalla myös fi-verkkotunnusten haku vapautuu niin että rajoitukset hakijan kotipaikan osalta poistuvat.

Jatkossa verkkotunnuksen käyttäjän kotipaikka voi siis olla missä päin maailmaa tahansa, joten fi-verkkotunnuksen voi hakea käyttöönsä myös ulkomaiset yritykset, yhteisöt ja yksityishenkilöt. Jatkossa voi myös vapaasti rekisteröidä verkkotunnuksia jälleenluovutustarkoituksessa sekä tunnuksia, jotka muodostuvat etu- ja sukunimen yhdistelmästä.

Mitä fi-verkkotunnuksen haltijan tulee ottaa huomioon?

Jos olet aiemmin hallinnoinut verkkotunnustasi itse, niin jatkossa tämä ei ole enää mahdollista. Sinun tulee hankkia oma verkkotunnusvälittäjä, joka hallinnoi verkkotunnuksia puolestasi ja huolehtii koko asiakassuhteesta Viestintäviraston kanssa.

Tällaisia verkkotunnusvälittäjiä ovat esimerkiksi verkkotunnuksia (domaineja) ja webhotelleja myyvät palveluntarjoajat, kuten yhteistyökumppanini Zoner. Jos olet hankkinut verkkotunnuksesi joltakin palveluntarjoajalta, ei tämä muutos edellytä sinulta mitään toimenpiteitä.

Jaa vinkkejä muillekin!