Laita viestiä mari@internesia.fi | Kotisivut, verkkokaupat, hakukoneoptimointi ja koulutus  – Internesia – Lahti

Miksi SSL salausta kannattaa käyttää?

Miksi SSL salausta kannattaa käyttää - Internesia

Artikkelin sisältö

SSL on internettimme tietoturvan pohja, joka salaa arkaluonteisia tietojamme, kun ne matkustavat maailman tietokoneiden verkossa.

SSL on tärkeässä asemassa kun haluat suojata verkkosivujesi tietoja, vaikka ne eivät olisikaan arkaluonteisia, kuten luottokorttitiedot. SSL tarjoaa yksityisyyttä, kriittistä turvallisuutta ja tietojen eheyttä verkkosivuillesi ja niillä vieraileville.

SSL salaa arkaluonteista tietoa

Yleisin syy SSL:n käyttöön on turvata arkaluonteisten tietojen lähetys salattuna internetissä, jotta vain tarkoitettu vastaanottaja voi tiedon ymmärtää.

Tämä on tärkeää, koska tieto, jonka lähetät internetissä matkaa tietokoneelta tietokoneelle ennen kuin saavuttaa määränpäänsä.

Mikä tahansa tietokone tällä reitillä voi nähdä arkaluonteiset tietosi kuten luottokorttitiedot, käyttäjätunnukset ja salasanat, jos niitä ei ole salattu SSL sertifikaatilla. Kun käytössä on SSL sertifikaatti, tietojasi ei voi lukea kukaan muu kuin se, jolle se on tarkoitettu. Tämä suojaa tietojasi hakkereilta ja indentiteettivarkailta.

SSL tarjoaa todennuksen

Salauksen lisäksi kunnollinen SSL sertifikaatti takaa tietojen eheyden eli sen, että tietosi todella menevät sinne minne olet ne lähettänyt, eivätkä huijarille, joka yrittää varastaa ne.

Miksi tämä on tärkeää? Koska internet on rakennettu niin, että esimerkiksi asiakkaasi lähettämät tiedot kulkevat usean tietokoneen kautta.

Mikä tahansa näistä tietokoneista voisi huijata olevansa sinun verkkosivusi ja näin saada haltuunsa asiakkaasi henkilökohtaiset tiedot. Tämän voi estää vain käyttämällä asianmukaisia salausavaimia ja hankkimalla SSL sertifikaatin luotetulta SSL:n sertifikaattien toimittajalta.

SSL luo luottamusta

Selaimet antavat visuaalisia vinkkejä, kuten lukon kuvan tai vihreän osoitepalkin, sivustosi vierailijoille sen merkiksi, että verkkosivu on tietoturvallinen. Tämän johdosta sivuillasi kävijät todennäköisesti luottavat sivustoosi enemmän ja esimerkiksi ostavat tietoturvallisesta verkkokaupasta suuremmalla todennäköisyydellä.

Https suojaa sivustoasi myös tietojen kalastelulta eli että jokin taho lähettää esimerkiksi asiakkaallesi sähköpostin ja esittää sen tulevan sinulta ja linkkien vievän sinun verkkosivullesi. Kun sivustosi kävijät odottavat sivullasi näkyvän lukon kuvakkeen tietoturvan merkiksi, he huomaavat, että kyseessä on huijausviesti, koska huijarin on usein vaikea saada itselleen SSL sertifikaattia.

SSL:n haitat

Kun SSL sertifikaatin käytöllä on näin paljon etuja, miksi kaikki eivät käytä niitä? Hinta on yksi SSL salauksen haitoista. Koska sertifikaattien myöntäjien tulee luoda tietoturvalliset olosuhteet ja varmistaa sinun henkilöllisyytesi, aiheuttaa tämä kuluja. Tähän on kuitenkin tullut helpotusta alan suuren kilpailun vuoksi ja esimerkiksi Let’s Encrypt kautta voi hankkia SSL sertifikaatin ilmaiseksi.

Toinen SSL salauksen haitta on suorituskyky. Koska sivustosi tiedot täytyy ensin salata palvelimella, vievät ne palvelimelta enemmän resursseja kuin salaamattomat sivustot. Heikompi suorituskyky tulee kuitenkin esille vain sivustoilla, joilla on todella paljon kävijöitä ja asiaa voidaan auttaa oikeilla laitteistovalinnoilla.

Loppujen lopuksi SSL haittoja on vain muutama ja etuja useampia, joten SSL sertifikaattien käyttö on enemmän kuin suositeltavaa. Käyttämällä SSL-salausta autat suojelemaan asiakkaitasi, itseäsi ja saavutat asiakkaidesi luottamuksen ja täten pystyt myymään heille helpommin ja enemmän.

Myös Google suosii https-sivuja http-sivujen sijaan. Jos sinulla on molemmat sekä http että https sivustot, indeksoi Google mieluummin sivujesi https-version hakutuloksiinsa. Tulevaisuudessa voi olla, että Google alkaa suosimaan hakutuloksissaan suojattuja sivustoja suojaamattomien sivujen sijaan, niin kuin nyt on käynyt mobiiliystävällisten sivujen kanssa. Mutta toistaiseksi suojauksella ei vielä varsinaista vaikutusta näkymiseen hakutuloksissa.

Onko sinun sivuillasi SSL-salaus kunnossa?

Jos huomasit, että SSL-salaus puuttuu sivuiltasi ja tarvitset apua sen laittamisessa kuntoon, ota yhteyttä, autan mielelläni.

Jaa vinkkejä muillekin!