Laita viestiä mari@internesia.fi | Kotisivut, verkkokaupat, ohjelmointi, mainokset, esitteet, koulutus ja valokuvaus – Internesia – Lahti

Blogi

Mitä ovat Black Friday ja Cyber Monday?

Mitä ovat Black Friday ja Cyber Monday - Internesia

Black Friday (musta perjantai) on yhdysvaltalainen kauppojen alennuspäivä, se on päivä kiitospäivän jälkeen eli marraskuun neljäs perjantai. Musta perjantai on yleensä myös päivä, jolloin joulusesonki alkaa. Yleensä tuona päivänä on kaikissa liikeissä alennuksia, joskus alennuksia on myös liikkeiden verkkokaupoissa. Syy miksi päivää kutsutaan mustaksi perjantaiksi tulee siitä, että kauppojen kirjanpidossa voitot merkitään mustalla ja tappiot punaisella. Suomessa Black Friday on otettu käyttöön maltillisesti ja se näkyy enemmän verkkokaupoissa, kuin kivijalkaliikkeissä.

Cyber Monday (kyber maanantai) on myöskin yhdysvaltalainen alennuspäivä, joka pidetään kiitospäivän jälkeisenä maanantaina. Markkinointitoimistot loivat sen houkutellakseen ihmisiä ostamaan verkosta. Cyber Mondayn tarjoukset ovat vain verkkokaupoissa ja niitä tarjoavat yleensä pienemmät kauppiaat, jotka eivät pysty kilpailemaan kunnolla isompien kauppiaiden kanssa. Cyber Mondayna myydään eniten muotia, kenkiä ja vaatteita, kun taas Black Fridayna myydään enemmän teknologiaan liittyviä tavaroita.

Jos et ole vielä ottanut omassa kaupassasi tai verkkokaupassasi näitä päiviä käyttöön markkinoinnissa, niin ehkä kannattaisi? Mainokset, tarjoukset ja alennuskoodit Black Fridaysta ja Cyber Mondaysta on hyvä tehdä verkkokauppaan pikapikaa, jotta Google ehtii vielä indeksoimaan ne. Tai jos päätät ottaa osaa vasta ensi vuonna, muista laittaa mainokset ajoissa internettiin ensi syksynä.

Mari Lepistö | Internesia

Mari Lepistö | Internesia

Web-suunnittelija | Kotisivut, verkkokaupat, hakukoneoptimointi, koulutus, valokuvaus

mari@internesia.fi
044 534 1815

Uusimmat artikkelit

Suosituimmat artikkelit

Haluatko jakaa tämän artikkelin?

Etsitkö yrityksesi kotisivuille tai verkkokaupalle tekijää?

Ota yhteyttä, niin jutellaan lisää! Katso alla lisätietoja kotisivu- ja verkkokauppapaketeistani.