Laita viestiä mari@internesia.fi | Kotisivut, verkkokaupat, ohjelmointi, mainokset, esitteet, koulutus ja valokuvaus – Internesia – Lahti

Blogi

Miten hallita useita sivustoja yhdellä kertaa?

Miten hallita useita sivustoja yhdellä kertaa - Internesia

Onko sinulla useita kotisivuja? Tarvitseeko sinun päivittää jokaista erikseen? Haluaisitko hoitaa ylläpidon yhden järjestelmän kautta?

Tämä on mahdollista WordPressin Multisite-toiminnon avulla. Multisite mahdollistaa useiden sivustojen hallinnoimisen yhden WordPress asennuksen kautta. Voit vaihtaa toisen sivuston ylläpitoon yhdellä klikkauksella.

Homma toimii näin: Multisite otetaan käyttöön sivustolla. Yksi sivusto on niin sanottu pääsivusto ja muut sivustot luodaan sen alle. Esimerkiksi jos sinulla on sivusto www.yritys1.com ja käytät Multisitea, niin luomasi toinen sivusto näkyy osoitteessa www.yritys1.com/yritys2 tai yritys2.yritys1.com. Tämä täytyy päättää Multisiten käyttöönotossa, halutaanko toiset sivustot näkyviin alikansioihin vai alidomaineihin.

Teemoja ja lisäosia hallinnoidaan Multisiten luoman verkoston kautta ja ne ovat siten käytössä kaikilla sivustoilla yhdellä asennuksella. Tietysti voit käyttää eri teemaa eri sivustolla ja ottaa lisäosan käyttöön vain tietyillä sivustoilla.

Mitä rajoituksia Multisite sitten tuo mukanaan? Kaikki teemat, lisäosat tai vimpaimet eivät tue Multisitea, joten tuki täytyy selvittää ennen teeman, lisäosan tai vimpaimen käyttöönottoa. Multisite ei myöskään ole hyvä valinta, jos haluat perustaa sivustot täysin eri liiketoiminnoille, koska pääsivuston alle tehdyt sivut löytyvät saman domainin alta. Myös käyttäjät ovat kaikille sivuille samat eli jos käyttäjä pääsee yhdelle sivustolle, hän pääsee myös muille saman verkoston sivustoille. Jos teemaa tai lisäosaa muutetaan, se muuttuu kaikille Multisiten sivustoille. Yhteinen tietokanta voi myös aiheuttaa resurssiongelmia, jos sivustot ovat suosittuja ja tämä vaikuttaa kaikkiin saman Multisite-verkoston sivustoihin.

Kiinnostuitko Multisitesta? Ota yhteyttä!

Mari Lepistö | Internesia

Mari Lepistö | Internesia

Web-suunnittelija | Kotisivut, verkkokaupat, hakukoneoptimointi, koulutus, valokuvaus

mari@internesia.fi
044 534 1815

Uusimmat artikkelit

Suosituimmat artikkelit

Haluatko jakaa tämän artikkelin?

Etsitkö yrityksesi kotisivuille tai verkkokaupalle tekijää?

Ota yhteyttä, niin jutellaan lisää! Katso alla lisätietoja kotisivu- ja verkkokauppapaketeistani.