Artikkelin sisältö
Kolme tapaa päivittää julkaisujärjestelmä
Kotisivujen julkaisujärjestelmän päivittämiseen on useita tapoja riippuen julkaisujärjestelmästä ja sen versiosta sekä webhotellisi palveluntarjoajasta. Tässä artikkelissa keskitytään suosituimpiin ilmaisiin julkaisujärjestelmiin: WordPressiin, Joomlaan ja Drupaliin.
Huom! Ota aina ennen päivittämistä varmuuskopio järjestelmästäsi ja lue tarkemmat päivitysohjeet julkaisujärjestelmäsi kotisivuilta.
1. Päivitys manuaalisesti ftp-ohjelmalla
Lataa päivityspaketti julkaisujärjestelmäsi kotisivuilta. Pura pakattu päivitystiedosto koneellesi ja lataa tiedostot ftp-ohjelmalla palvelimelle. Mene päivityshakemistoon (esim. install) selaimellasi ja seuraa ohjeita. Poista päivityshakemisto palvelimelta päivityksen valmistuttua.
2. Päivitys manuaalisesti julkaisujärjestelmän ylläpitopaneelin kautta
Kirjaudu sisään kotisivujesi julkaisujärjestelmän ylläpitoon. Ylläpidosta näet jos uusia päivityksiä on saatavilla. Klikkaa päivityssivulle ja päivitä järjestelmä yhdellä klikkauksella.
3. Päivitys automaattisesti palveluntarjoajan mahdollistamana
Osa webhotellien palveluntarjoajista tarjoaa mahdollista ajastaa päivitykset tapahtumaan julkaisujärjestelmään automaattisesti. Tämä ajastus tapahtuu webhotellin ylläpitopaneelista. Myös olemassa olevaan julkaisujärjestelmään voi ottaa tämän toiminnon käyttöön.
Lisäosien päivitys
Päivitä myös tarvittaessa lisäosat ja kielitiedostot. Jos lisäosa ei enää toimi julkaisujärjestelmäsi uusimmassa versiossa, tulee lisäosa vaihtaa toiseen tai poistaa käytöstä.
Tarvitsetko apua?
Jos et osaa tehdä päivityksiä itse, ota yhteyttä, autan mielelläni!