Laita viestiä mari@internesia.fi | Kotisivut, verkkokaupat, ohjelmointi, mainokset, esitteet, koulutus ja valokuvaus – Internesia – Lahti

Blogi

Miten voin selvittää ovatko kotisivuni mobiiliystävälliset?

Miten voin selvittää ovatko kotisivuni mobiiliystävälliset - Internesia

Nykyään moni käyttää nettisivujen selailuun padia tai kännykkää eli mobiililaitetta. Kaikki sanovat, että kotisivut kannattaa päivittää mobiilisiystävällisiksi eli responsiivisiksi, mutta miten tiedän miten omat sivuni näkyvät mobiililaitteilla? Sen voi tietysti testata itse kännykällä tai padilla, mutta Google tarjoaa siihen myös oivan työkalun.

Mainostin tätä Googlen työkalua jo Facebook-sivullani, mutta ajattelin vielä kirjoittaa aiheesta tänne blogiinikin, jotta tavoittaisin enemmän lukijoita. Googlelta löytyy paljon muitakin hyviä työkaluja, mutta monet niistä on käytettävissä vain kirjautumalla ensin Google-tilille. Tätä soveltuvuustestiä voi kuitenkin käyttää ilman kirjautumista.

Työkalu löytyy Mobiililaitesoveltuvuustesti sivulta. Kirjoita kenttään omien kotisivujesi osoite ja klikkaa Analysoi. Sivu kertoo onko sivustosi sopiva mobiililaitteille tai jos ei ole, niin mitä parannettavaa siinä on. Esimerkiksi Internesian kotisivut saivat tulokseksi ”Mahtavaa! Tämä sivu sopii mobiililaitteille.”, mutta ystäväni sivustosta ilmoitettiin, ettei se sovellu mobiililaitteille, koska teksti on liian pientä luettavaksi, linkit liian lähekkäin, mobiilinäkymää ei ole asetettu ja sisältö ylittää ruudun leveyden. Ystäväni sivujen ulkoasu kaipaa siis pikaista päivitystä. 🙂

Kokeile mitä testisivusto kertoo sinun sivustostasi? Onko tarvetta ulkoasun päivitykselle vai toimivatko sivusi jo loistavasti mobiilissa? Jos tarvitset apua sivustosi uudistamisessa tai päivittämisessä, ota yhteyttä.

Mari Lepistö | Internesia

Mari Lepistö | Internesia

Web-suunnittelija | Kotisivut, verkkokaupat, hakukoneoptimointi, koulutus, valokuvaus

mari@internesia.fi
044 534 1815

Uusimmat artikkelit

Suosituimmat artikkelit

Haluatko jakaa tämän artikkelin?

Etsitkö yrityksesi kotisivuille tai verkkokaupalle tekijää?

Ota yhteyttä, niin jutellaan lisää! Katso alla lisätietoja kotisivu- ja verkkokauppapaketeistani.