Laita viestiä mari@internesia.fi | Kotisivut, verkkokaupat, hakukoneoptimointi ja koulutus  – Internesia – Lahti

Muista nämä 6 kohtaa kuvien käsittelyssä

Muista nämä 6 kohtaa kuvien käsittelyssä - Internesia

Artikkelin sisältö

Vinkit kuvien käsittelyyn nettisivuille

Kuvat elävöittävät kotisivuja ja blogikirjoituksia, ne kiinnittävät lukijan huomion paremmin kuin pelkkä teksti. Kuvia ei kannata kuitenkaan laittaa nettiin suoraan kamerasta. Tässä muutamia vinkkejä kuvien käsittelyyn. Ilmainen kuvankäsittelyohjelma on esimerkiksi Gimp. Muista aina tallentaa käsitelty kuva uudella nimellä, jotta et menetä alkuperäistä versiota kuvasta.

1. Rajaa

Hyvinkin otettu kuva voi hyötyä rajauksesta. Poista kuvasta asioita, joihin et halua katsojan kiinnittävän huomiota. Muista säilyttää rajauksessa kuvan mittasuhteet.

2. Hienosäädä

Joskus kuvasta voi olla tarpeen poistaa esimerkiksi kasvoista ihon epäpuhtauksia tai jos kuva on otettu järjestelmäkameralla, saattaa kuvassa näkyä pieniä pölyhiukkasia, jotka ovat kameran kennolla. Käytä työkaluna korjaussivellintä tai kloonaustyökalua.

3. Kirkkaus ja kontrasti

Jos kuva on liian tumma on sitä hyvä vaalentaa lisäämällä kirkkautta. Samalla täytyy lisätä myös kontrastia, jotta kuvasta ei tule haalea. Tämän säädön voit tehdä kirkkaus- ja kontrastityökaluilla tai tasojen avulla.

4. Saturaatio

Saturaation lisääminen lisää kuvaan väriä. Ole tämän säädön kanssa tarkka ja pysy kohtuudessa, jotta kuvan väreistä ei tule liian voimakkaita – ne eivät näytä hyvältä.

5. Mustavalkoinen

Kokeile kuvaa myös mustavalkoisena, joskus kuva voi toimia näin paremmin.

6. Terävöitys

Useimmat digitaaliset kuvat kaipaavat vähän terävöitystä. Ole kuitenkin tarkka, ettet terävöitä kuvaa liikaa ja lisää siten kuvaan ei-toivottua kohinaa.

Jaa vinkkejä muillekin!