Laita viestiä mari@internesia.fi | Kotisivut, verkkokaupat, hakukoneoptimointi, mainokset, esitteet, koulutus ja valokuvaus – Internesia – Lahti

Blogi

Nettiajanvarauspalvelut esittelyssä

Nettiajanvarauspalvelut esittelyssä - Internesia

Asiakkaani etsi sivustolleen nettiajanvarauspalvelua. Itselläni ei ollut näistä palveluista aiempaa kokemusta, joten kysyin eräässä Facebook-ryhmässä vinkkejä hyvistä netissä toimivista ajanvarauspalveluista. Tässä esittely neljästä eri palvelusta, joita muut yrittäjät suosittelivat.

Kysyin palveluntarjoajilta seuraavat kysymykset. Alla näet mitä he vastasivat.

1) Lyhyt 2-3 lauseen esittely palvelustanne?
2) Hinnoitteluperiaatteenne, eri käyttötasot ym?
3) Miten asiakas saa palvelunne käyttöönsä? Kauan käyttöönotossa menee aikaa?
4) Miksi asiakkaan tulisi valita juuri teidän palvelunne? Miten eroatte kilpailijoistanne? Tarjoatteko jotain erityistä?
5) Voiko palvelunne liittää johonkin toisiin järjestelmiin?

DigitalBooker

Kysymyksiin vastasi Emmy Kurjenniemi DigitalBookerilta.

1) DigitalBooker on tehokas ja helppo sähköinen ajanvarausjärjestelmä kaikenkokoisille yrityksille. DigitalBooker sopii lähes kaikille toimialoille. Erityisen suosittu se on kauneus-, hyvinvointi- ja liikunta-alalla.

2) Hinnoittelumme muuttuu palvelun laajuuden mukaan, ks. hinnastomme. Tarjoamme aina ensimmäiset 14 päivää ilmaiseksi.

3) Käyttöönotto tapahtuu sivujemme kautta. Koska kyseessä on pilvipalvelu, on käyttöönotto on helppoa ja nopeaa – asiakkaan tulee vain syöttää tietonsa ja järjestelmä on luotu. Tarvittaessa tarjoamme apua käyttöönotossa ja tukipalvelumme ovat maksuttomia.

4) DigitalBooker toimii myös asiakasrekisterinä, eli käyttäjä saa kaikki asiakkaansa yksiin kansiin.

Markkinointitoiminnolla on mahdollista lähettää tekstareita (0,08€/kpl) ja sähköposteja (4,99€/kk) suoraan ajanvarausjärjestelmästä. Asiakasrekisterin avulla markkinointitoiminnolla voidaan luoda kohdennettuja kampanjoita esimerkiksi asiakkaan varaushistorian perusteella.

Olemme erityisen ylpeitä siitä, että DigitalBooker on markkinoiden parhaimman näköinen ajanvarausjärjestelmä. Sen ulkoasun muokkausmahdollisuudet ovat todella laajat, ja sen saa näyttämään juuri sellaiselta kuin haluaa – esimerkiksi samalta kuin yrityksen kotisivut tai muu ilme näyttää.

Tarjoamme säännöllisesti ilmaisia verkkokoulutuksia asiakkaillemme, ja lisäksi tukemme on maksuton.

Olemme toimineet alalla jo 10 vuotta ja olemme vankalla pohjalla myös jatkossa. DigitalBooker yhdistyi kesällä 2016 Visma Passeli Oy:n, josta on etua asiakkaillemme. Kauttamme asiakkaamme saa kaiken tarpeellisen yrityksen arjen pyörittämiseen taloushallinnosta ja ajanvarauksesta kotisivuihin ja verkkokauppaan saakka. Haluamme tarjota kaiken ns. yhden luukun periaatteella, jolloin asiakas saa kaiken yhdestä paikasta eikä asiakkaan tarvitse ongelmatilanteissa ottaa yhteyttä moneen eri paikkaan.

5) Uutiskirjepalvelu MailChimpin lisäksi DigitalBookerin voi liittää Passeli Kassaan, jossa varauksia voidaan käsitellä kassamaksuina. Jos Passelista löytyy myös laskutusosio, voidaan varaus laskuttaa ja viedä samaisen varauksen tiedot laskun pohjaksi.

Slotti

Kysymyksiin vastasi Tatu Teräväinen Slotista.

1) Slotti on palveluyrittäjille suunniteltu nettiajanvaraus- ja kassapalvelu, joka toimii pilvipalveluna, vähentäen yrittäjän omia IT-murheita. Itse ohjelmiston lisäksi järjestämme tarpeen mukaan myös laitteet ja usein annamme myös neuvoja liiketoimintaan verkossa.

2) Slotti ajanvaraus maksaa 10 € / kk / käyttäjä + alv. Tässä on mukana kaikki toiminnot toimipistelisäosaa lukuunottamatta. Slotti kassa pakettina ajanvarauksen kanssa maksaa myös 10 € / kk / käyttäjä + alv.

3) Slotin saa käyttöön suoraan nettisivuilta tekemällä tilin. Tili on käytettävissä heti ja riippuen yrityksen koosta ja palveluvalikoiman monimutkaisuudesta asetusten läpikäyntiin menee useimmiten 15min – 1h.

4) Monet yritykset valitsevat Slotin saamansa nopean ja henkilökohtaisen palvelun vuoksi ja siksi, että Slotin ajanvaraus- ja kassapalveluiden yhdistelmän ansiosta he pystyvät hankkimaan ohjelmisto- ja laitetarpeensa yhdeltä toimittajalta. Lisäksi Slotti on täysin kotimainen, pienyritykseltä pienyrityksille tarjottu palvelu. Usein yrittäjät arvostavat sitä, että pääsevät helposti puhumaan Slotin takana olevien yrittäjien kanssa, joille pienyrittäjän arki on tuttua.

5) Slotin voi liittää Gifti lahjakorttikauppaan, Voissi laskutuspalveluun, WooCommerce verkkokauppaan, Google Analyticsiin ja Facebook pikseliin. Nettivarauksien yhteyteen voi liittää myös verkkomaksamisen. Lisäksi Slotti on helppo upottaa nettisivuille esim. tuesta saatavalla WordPress-pluginilla.

Timma

Kysymyksiin vastasi Jaakko Hyytiäinen Timmasta.

1) Timma on Suomen käytetyin nettiajanvaraus- ja kassajärjestelmä, joka on suunniteltu erityisesti kampaamo-, kauneus- ja hierontayrittäjille (1 300 liikettä käyttää Timmaa). Timman ajanvarauksen käyttäjillä on myös mahdollisuus tarjota tyhjäksi jääneitä aikoja timma.fi -kuluttajapalvelussa. Timma.fi -palvelun kautta kuluttajat löytävät sopivimpaan aikaan itselleen parhaan palveluntarjoajan.

2) Hinnoittelu on yksinkertainen:
– Ajanvaraus 15 €/kk/tekijä
– Kassa 5 €/kk/tekijä
– Timma.fi -palvelun kautta varatuista ajoista otamme 10% komission
Yli 5 tekijän paikoissa hinnoittelusta sovitaan erikseen.

3) Timman käyttöönotto kestää vain tunnin. Järjestämme kaikille asiakkaillemme tunnin kestoisen esittelyn ja käyttöönoton (mikäli kiinnostuu Timmasta), jonka jälkeen yrittäjän tarvitsee ainoastaan siirtää varaukset aikaisemmasta kalenterista. Tämän jälkeen Timman ajanvarauksen voi laittaa omille kotisivuilleen.

4) Yksikään liike ei ole ikinä vaihtanut Timmaa mihinkään toiseen järjestelmään, mutta Timman käyttäjistä n. joka kolmannes on aikaisemmin käyttänyt jotain muuta ajanvarausjärjestelmää.
Timmassa pyrimme panostamaan:
– Hyvään asiakaspalveluun
– Asiakkaan kuuntelemiseen
– Helppokäyttöisyyteen
– Uusimpiin teknologioihin ja nykyaikaisuuteen

5) Timmaa ei pysty liittämään muihin järjestelmiin.

Vello

Kysymyksiin vastasi Joni Kouvo Vellosta.

1) Vello on maailman helpoin, käyttökokemukseltaan ylivertainen ajanvaraus- ja asiakasrekisterisovellus. Se on 100% suomalaista työtä, ja sitä käyttää jo 800 yritystä ja järjestöä yli 50 eri toimialalta. Vellosta löytyy yksittäisten palveluvarausten lisäksi tilavarausmahdollisuus ja ryhmätunti-ominaisuus, minkä lisäksi Vello-sovellus on räätälöitävissä jokaisen käyttäjänsä näköiseksi.

2) Vello on Suomen ainoa ajanvarauspalvelu, jota startup- ja pienyrittäjät voivat käyttää ilmaiseksi ”hamaan tulevaisuuteen” (ilman aikarajoitusta). Laajempaan tarpeeseen tarjoamme Vello Basic -pakettia (10 €/kk) ja ryhmätunteihin Vello Premium -pakettia (15 €/kk). Hinnat ovat kuukausihintoja per työntekijä/kohde. Ei aloitus- tai perustamiskuluja.

3) Asiakas (yrittäjä) saa palvelun käyttöönsä heti luomalla yritykselleen Vello-tilin osoitteessa vello.fi. Käyttöönottoon menee aikaa 10-20 minuuttia riippuen työntekijöiden ja palveluvalikoiman määrästä. Loppuasiakas (kuluttaja) voi käyttää Velloa ajanvarauksiin ilman rekisteröitymistä tai käyttäjätunnuksia.

4) Pienasiakkaan tulisi valita juuri Vello ajanvaraus- ja asiakasrekisterijärjestelmäkseen, koska sen käyttö on ilmaista. Suurempien asiakkaiden tulisi valita Vello, koska se skaalautuu hyvin eri käyttötarpeisiin ja kokoluokan muutoksiin (esim. uudet toimipaikat) ilman, että palvelun käytettävyys tai nopeus kärsii.

Vello eroaa kilpailijoistaan ehdottomasti käytettävyyden ja visuaalisuuden osalta. Lisäksi ryhmätilaisuudet ja soveltuvuus myös tilavarauksiin ovat Vellon kilpailuetuja. Kansainvälisesti Vello on lanseerattu Suomen lisäksi Isossa Britanniassa, Ranskassa, Espanjassa, Virossa ja Australiassa, ja nämä kaikki kieliversiot löytyvät Vellosta kaikille käyttäjille.

Erityisenä yksityiskohtana Vellon saa aidosti ”upotettua” yrityksen verkkosivuille ja ryhmätilaisuudet sisältävät Nimenhuuto-ominaisuuden paikallaolijoiden kirjaamiseksi. Lisäksi, asiakasrekisteri muodostuu Vellossa automaattisesti varausten pohjalta.

5) Vellon voi liittää verkkosivuille aitona upotuksena ja varaukset ovat tallennettavissa myös ulkoisiin kalentereihin (esim. Outlook).

Tarvitseko apua nettiajanvarauspalvelun lisäämisessä kotisivuillesi? Ota yhteyttä, autan mielelläni!

Mari Lepistö | Internesia

Mari Lepistö | Internesia

Web-suunnittelija | Kotisivut, verkkokaupat, hakukoneoptimointi, koulutus, valokuvaus

mari@internesia.fi
044 534 1815

Uusimmat artikkelit

Suosituimmat artikkelit

Haluatko jakaa tämän artikkelin?

Etsitkö yrityksesi kotisivuille tai verkkokaupalle tekijää?

Ota yhteyttä, niin jutellaan lisää! Katso alla lisätietoja kotisivu- ja verkkokauppapaketeistani.