Laita viestiä mari@internesia.fi | Kotisivut, verkkokaupat, ohjelmointi, mainokset, esitteet, koulutus ja valokuvaus – Internesia – Lahti

Blogi

Tutustu 3D-tulostamiseen

Tutustu 3D-tulostamiseen - Internesia

3D-tulostimia on ollut markkinoilla jo muutamia vuosia, mutta niiden hitauden ja kalliin hinnan vuoksi ne eivät ole vielä saavuttaneet täyttä suosiotaan. Tällä hetkellä kotikäyttöön tarkoitettu tulostin maksaa noin 600 euroa ja ammattikäyttöön tarkoitettu 3000-5000 euroa.

Mitä 3D-tulostimella voi tulostaa?

Melkein mitä vain! Tulostimeen saa eri materiaaleja, halvempiin malleihin pääasiassa erilaisia muoveja, mutta kalliimpiin malleihin mm. metallia, hiilikuitua ja grafeenia (grafeeni mahdollistaa sähkökäyttöisten laitteiden tulostamisen). Kuvittele että olet perustanut muotoilualan yrityksen ja haluat testata suunnittelemaasi mallia luonnossa ennen kuin tilaat tuotteen tehtaalta. 3D-tulostimella voit tulostaa mallin ja hioa sen täydelliseksi.

Suunnittele oma 3D-malli

Internetistä löydät helposti erilaisia CAD-ohjelmia, joilla voit suunnitella oman 3D-mallisi. 3D-suunnitteluohjelmalla piirretään tuotteesta rautalankamalli. Tulostimesta riippuen voit joutua tekemään malliin myös tukirakenteen, jotta esine pysyy pystyssä tulostettaessa.

Tulostamista pikkurahalla

Aina ei tarvitse ostaa oma tulostinta. Esimerkiksi Lahden kaupungin maakuntakirjastossa voi 3D-tulostaa omaksi iloksi eurolla. Malli täytyy suunnitella itse tai käyttää valmiita malleja. Suurin mahdollinen kappaleen koko on suhteellisen pieni (21x15x10 cm). Suomesta ja ulkomailta löytyy toki myös yrityksiä, joiden kautta voi tilata 3D-tulosteen. Hinta koostuu pääasiassa kappaleen painosta ja materiaalista.

3D-tulostaminen tulevaisuudessa

Tällä hetkellä 3D-tulostaminen on harvojen herkkua, mutta lähivuosina tulostusnopeus 100-kertaistuu. Tämä mahdollistaa todella isojen esineiden tulostamisen nopeasti, joilloin voit ostaa verkkokaupasta 3D-mallin ja tulostaa sen kotonasi. Yksi tulostaa koruja, toinen polkupyörän rungon ja kolmas auton. Mitä sinä tulostat?

3D tulostettuja avaimenperiä
3D tulostettu kärrykolikko
3D tulostettu kynä
Mari Lepistö | Internesia

Mari Lepistö | Internesia

Web-suunnittelija | Kotisivut, verkkokaupat, hakukoneoptimointi, koulutus, valokuvaus

mari@internesia.fi
044 534 1815

Uusimmat artikkelit

Suosituimmat artikkelit

Haluatko jakaa tämän artikkelin?

Etsitkö yrityksesi kotisivuille tai verkkokaupalle tekijää?

Ota yhteyttä, niin jutellaan lisää! Katso alla lisätietoja kotisivu- ja verkkokauppapaketeistani.