Laita viestiä mari@internesia.fi | Kotisivut, verkkokaupat, hakukoneoptimointi ja koulutus  – Internesia – Lahti

Nettisivujen tekijä pienyrittäjille

Nettisivujen tekijä pienyrittäjille - Mari Lepistö - Internesia - Lahti

Artikkelin sisältö

Luotettavan ja asiantuntevan nettisivujen tekijän löytäminen on lottovoitto! Varmasti etsit juuri sellaista, jonka kanssa hommat hoituu, jota on helppo lähestyä ja joka ammattilaisena osaa vastata mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin. Olet löytänyt sellaisen!

Mutta ennen kuin pyydät minulta tarjouksen nettisivujesi toteuttamisesta, lue tämä artikkeli läpi, niin saat paremman käsityksen millainen nettisivujen tekijä olen, miten toimin, mitä palveluita tarjoan ja mikä mielestäni nettisivujen toteuttamisessa on tärkeää.

Miksi jokainen pienyritys tarvitsee ammattilaisen tekemät nettisivut?

Kilpailu verkossa on kovaa, ja erottautuminen joukosta voi olla pienyritykselle haasteellista. Nettisivut ovat ensimmäinen kontaktipiste monille potentiaalisille asiakkaille, ja niiden ammattimainen ilme ja toimivuus voivat vaikuttaa ratkaisevasti ottaako asiakkaasi yhteyttä sinuun vai kilpailijaasi. Usko pois, hyvän nettisivujen tekijän palkkaaminen on investointi, joka maksaa itsensä takaisin moninkertaisesti!

Ammattilainen osaa suunnitella sellaiset sivut, jotka eivät ainoastaan näytä hyvältä, vaan ovat myös käytettävyydeltään huippuluokkaa, hakukoneoptimoidut ja ennen kaikkea, palvelevat juuri sinun liiketoimintasi tarpeita.

Käyttäjäystävälliset, esteettisesti miellyttävät ja teknisesti optimoidut nettisivut houkuttelevat enemmän vierailijoita ja muuntavat heidät asiakkaiksi tehokkaammin. Näin ollen, oikean ja asiantuntevan nettisivujen tekijän valinta on ensiarvoisen tärkeää.

Millaiset ovat toimivat nettisivut?

Toimivat nettisivut koostuvat useista elementeistä, jotka tulee huomioida sivustoa suunniteltaessa. Se, että sivut ovat ulkoasultaan upeat ja ylipäätään olemassa, ei vielä riitä.

Käytettävyys

Selkeä ja käyttäjäystävällinen navigaatio auttaa käyttäjiä löytämään tarvitsemansa tiedot sivuiltasi nopeasti ja vaivattomasti, mikä parantaa sivuston käyttökokemusta ja vähentää sivustolta poistumisen todennäköisyyttä.

Responsiivuus

Responsiivinen suunnittelu varmistaa, että sivusto toimii saumattomasti kaikilla laitteilla, puhelimista tabletteihin ja tietokoneisiin. Tämä on erityisen tärkeää nykypäivänä, kun yhä useampi asiakas käyttää mobiililaitteita verkkosisältöjen selaamiseen.

Visuaalisuus

Visuaalisten elementtien, kuten kuvien ja grafiikoiden, tulee olla korkealaatuisia ja ammattimaisesti toteutettuja, sillä ne vahvistavat yrityksesi brändin imagoa ja tekevät sivustosta houkuttelevamman.

Hakukoneoptimointi

SEO-optimointi on myös kriittinen osa nettisivujen toteutusta, sillä se varmistaa sivustosi löytymisen hakukoneilla, mikä puolestaan houkuttelee enemmän kävijöitä eli potentiaalisia asiakkaita sivuillesi.

Sisällön optimointi

Sivuston sisältö tulee olla ihanneasiakkaallesi optimoitua, hyvin kirjoitettua ja vakuuttavaa. Se auttaa muuntamaan sivustosi vierailijat asiakkaiksi.

Yhteistyön toimivuus nettisivujen tekijän kanssa

Yhteistyön merkitystä nettisivuprojektissa ei voi korostaa liikaa. Onnistunut yhteistyö nettisivujen tekijän eli minun kanssani takaa, että lopputulos palvelee juuri niitä tarpeita, joita yritykselläsi on.

Kartoitus- ja aloituspalaverien aikana on tärkeää, että pystyt kertomaan selkeästi yrityksesi tavoitteista (miksi tarvitset yrityksellesi nettisivut), kohderyhmästä (ketkä ovat asiakkaitasi) ja toivotusta ilmeestä nettisivuillesi (minkä tyyliset nettisivut haluat). Näillä tiedoilla voin suunnitella ja toteuttaa sivut vastaamaan mahdollisimman hyvin yrityksesi tarpeita ja sinun toiveitasi.

Selkeä kommunikointi projektin aikana mahdollistaa muutosten tekemisen sivuprojektin edetessä ja varmistaa, että kaikki yksityiskohdat ovat kohdallaan. Pyydän aina palautetta suunnittelemastani mallisivustosta ja kehitän sitä edelleen toiveidesi mukaan, kunnes olet täysin tyytyväinen lopputulokseen.

Mielestäni kun molemmat osapuolet (asiakas ja nettisivujen tekijä) ovat aktiivisesti mukana projektissa, lopputuloksesta tulee paitsi teknisesti toimiva, myös visuaalisesti ja sisällöllisesti yrityksen brändiin saumattomasti yhteensopiva. Selkeällä vuorovaikutuksella vältetään myös ylimääräisen työn tekeminen ja näin säästetään kustannuksissa.

Nettisivujen tekijä Mari Lepistö - Internesia - Lahti

”Marin avulla sain toteutettua pitkäaikaisen unelmani kauniista, oman näköisistä ja hyvin toimivista nettisivuista sekä verkkokaupasta. Hänen opastuksellaan minun on ollut helppoa luoda uutta sisältöä sivuille. Voin luottaa siihen, että tekninen apu löytyy tarvittaessa nopeasti ja läheltä. Mari on osaava ja lämminhenkinen asiakaspalvelija!”

Kaisa Kannus / Herkkä Sävy

Nettisivut pienyrittäjälle - Edeten Oy

”Projekti eteni joustavasti oman aikatauluni mukaan, ja olen äärimmäisen tyytyväinen lopputulokseen. Suuret kiitokset Marille – suosittelen lämpimästi!”

Marja Kantonen / Edeten Oy

Nettisivut asiantuntijayrittäjälle

Edeten Oy:n asiantuntijayrittäjä Marja Kantonen otti minuun yhteyttä, kun hän halusi yritykselleen nettisivut. Hän koki että nettisivut ovat hänelle ensiarvoisen tärkeä kanava tavoittaa asiakkaitaan. Aluksi Marja kertoi minkälaisen yrityksen hän oli perustamassa ja millaiset nettisivut hän yritykselleen toivoi saavan. Annoin hänelle tarjouksen nettisivujen toteuttamisesta ja tämän jälkeen pidimme aloituspalaverin, jossa kävimme vielä tarkemmin läpi Marjan toiveita ja tarpeita nettisivujen suhteen ja muita käytännön asioita.

Marja halusi kirjoittaa tekstit nettisivuilleen itse ja sopivia kuvia löysimme kuvapankeista. Usein suosittelen valokuvaajan palkkaamista kuvien ottamiseen, jos niitä ei ole vielä olemassa, mutta ymmärrettävästi pienyrittäjällä budjetti on usein rajallinen, joten kuvapankkikuvien käyttäminen sivuilla on myös hyvä vaihtoehto. Kuvia on kuitenkin helppo myöhemmin vaihtaa ja päivittää.

Edeten Oy:n Marja valitsi nettisivujensa tekijäksi minut, koska halusi nettisivut, jotka on tehty huolella ja ammattitaidolla. Hän oli tutkinut eri tekijöiden nettisivuja, ja minun omat nettisivuni olivat vakuuttaneet hänet täysin.

Monipuoliset palvelut nettisivujen tekemisen lisäksi

Mielestäni nettisivujen tekijän valinnassa on olennaista kiinnittää huomiota myös hänen muuhun osaamiseensa. Jos myöhemmin haluat laajentaa nettisivujasi esimerkiksi verkkokaupalla tai haluat panostaa sivujesi hakukoneoptimointiin enemmän resursseja, on helpompi kääntyä tutun tekijän puoleen kuin joutua etsimään kokonaan uusi tekijä.

Nettisivujen suunnittelun ja toteutuksen lisäksi palveluistani löydät verkkokaupat, ylläpidon, konsultoinnin, WordPress-koulutuksen sekä hakukoneoptimoinnin. Alla lisätietoja näistä palveluistani.

  • Verkkokauppa: Jos sinulla on esimerkiksi kivijalkamyymälä, saatat haluta siirtää sen myyntiä myös verkkoon. Tai ehkäpä sinulla on digitaalisia palveluita, joille haluat oman toimivan myyntialustan. Verkkokauppa on mahdollistaa nämä molemmat ja se on mahdollista lisätä saumattomaksi osaksi kotisivujasi.

  • Ylläpito ja päivitykset: Nettisivujen ylläpitoon sisältyy sisällönhallintajärjestelmän (WordPress) pitäminen ajantasalla ja tietoturvallisena. Jos haluat muutoksia sivuillesi, mutta sinulla ei ole aikaa tehdä niitä itse, tarjoan myös päivityspalvelua.

  • Konsultointi: Haluaisitko tietoa jostakin nettisivuihisi liittyvästä asiasta? Ehkä mietit jonkin uuden ominaisuuden toteuttamista, mutta et ole varma onko se hyvä idea ja haluaisit ammattilaisen mielipiteen asiaan. Voin myös esimerkiksi etsiä sinulle sopivia vaihtoehtoja jonkin ominaisuuden toteutukselle.

  • WordPress-koulutus: Kaikkiin kotisivu– ja verkkokauppapaketteihini sisältyy WordPress-käyttökoulutus, mutta joskus saattaa ilmetä tarvetta lisäkoulutukselle. Sinulla voi olla myös toisen tekijän toteuttamat tai itse tehdyt nettisivut, ja haluat oppia päivittämään niitä. Koulutuksessa käydään läpi WordPressin perustoimintoja ja voit kysyä mieltäsi askarruttavia kysymyksiä sivujen päivittämiseen ja ylläpitoon liittyen.

  • Hakukoneoptimointi (SEO): Hakukoneoptimointia voidaan tehdä nettisivuille uusien sivujen toteutusvaiheessa, sivustouudistuksen yhteydessä tai vain parantamaan nykyisten sivujen näkyvyyttä. Avainsanatutkimus on olennainen osa hakukoneoptimointia. Sen avulla selvitetään millä hakusanoilla asiakkaasi etsivät verkosta palveluitasi ja tuotteitasi. Avainsanoja voidaan hyödyntää myös esimerkiksi blogikirjoituksissa.

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous nettisivuista!

Hienoa, pääsit tänne asti! Jos haluat luotettavan ja yhteistyökykyisen tekijän yrityksesi toimiville, selkeille, käyttäjä- ja mobiiliystävällisille sekä hakukoneoptimoiduille nettisivuille, ota yhteyttä ja pyydä minulta tarjous! Voit myös halutessasi kysyä vielä lisätietoja tai voimme ottaa kartoituspalaverin ja käydä yhdessä läpi, millaiset nettisivut palvelisivat parhaiten juuri sinun yrityksesi tarpeita.

Tarjoan ratkaisuja niin yksinkertaisille nettisivuille kuin monipuolisille verkkokaupoillekin, jotka auttavat yritystäsi kasvamaan ja tavoittamaan uusia asiakkaita.

Jos haluat pyytää tarjouksen tai kysyä lisätietoja, voit ottaa yhteyttä kätevästi alla olevan lomakkeen kautta tai lähettää minulle sähköpostia. Laitetaan yrityksesi digimarkkinointi yhdessä kuntoon!

Jaa vinkkejä muillekin!