Laita viestiä mari@internesia.fi | Kotisivut, verkkokaupat, hakukoneoptimointi ja koulutus  – Internesia – Lahti

Kirjanpito ja Finago Solo

kotisivut-ja-ohjelmointiratkaisut-internesia-lahti

Olen ollut yrittäjänä tänä vuonna jo 14 vuotta. Aloitin aikoinaan, niin kuin varmasti moni, pienellä budjetilla. Niinpä kirjanpitoni teki alkuun yli 10 vuotta oma äitini, joka on ammatiltaan kirjanpitäjä. Äitini kuitenkin jäi eläkkeelle, eikä jaksanut enää tehdä kirjanpitoani. Minulla oli siis viime vuoden alussa ensimmäistä kertaa edessä ”vieraan” kirjanpitäjän löytäminen.

Halusin suosia paikallista ja muutenkin jos tarvetta tulisi tapaamisille kasvokkain, olisi helpompaa jos kirjanpitäjä olisi samasta kaupungista eli Lahdesta.

Kävin tapaamassa monia eri kirjanpitäjiä, mutta halusin myös että tulisin kirjanpitäjäni kanssa hyvin juttuun.

Minulla ei ollut aiemmin mitään kirjanpito-ohjelmaa käytössä, joten olin avoin kirjanpitäjien ehdotuksille heidän käyttämistään ohjelmistoista. Halusin kuitenkin, että ohjelma olisi kohtuuhintainen,  helppokäyttöinen ja sellainen, johon voisin syöttää tietoja myös itse. It-alan ihmisenä osaan käyttää erilaisia ohjelmia ja halusin säästää kirjanpitokustannuksissa tekemällä osan asioista itse.

Viimeisenä tapasin nykyisen kirjanpitäjäni Sarin Tilitoimisto Sa-Ra Oy:stä. Hänen kanssaan asiat tuntuivat sujuvan hyvin ja heillä oli tulossa käyttöön Procountorin pienyrittäjille sopiva kirjanpito-ohjelma Finago Solo. Niinpä teimme Sarin kanssa sopimuksen ja nyt hän on ollut kirjanpitäjäni jo yli vuoden. Kaikki on sujunut hienosti ja olen saanut neuvoja tarvittaessa.

Finago Solon sain käyttööni viime keväänä. Se on mielestäni sopivan monipuolinen pienyrittäjälle ja helppokäyttöinen. Saan tehtyä ja lähetettyä laskut ohjelman kautta kätevästi sähköpostitse. Laskujen lähetys sähköpostitse sisältyy ohjelman kuukausihintaan. Tilitapahtumat latautuvat automaattisesti pankkini kautta ja saan näppärästi lisättyä puuttuvat kuitit.

Finago Solon kautta on mahdollista myös mm. vastaanottaa ja maksaa verkkolaskuja, mutta en ole vielä itse kokenut tarpeelliseksi ottaa näitä käyttöön, koska laskumääräni ovat toistaiseksi kohtuu pieniä ja nämä eivät sisälly kuukausihintaan.

Ainoa miinus itselleni ohjelmassa on se, että siihen saa vain yhden yrityksen tiedot kerrallaan. Minulla kun tulee laskutusta kahden yrityksen – Internesian ja Mari Anneli Photographyn – kautta.

Tämä ei onneksi aiheuta suurta vaivaa, koska laskutan Internesian laskut yleensä aina kuun alussa ja Mari Anneli Photographyn laskuja loppukuun aikana, niin minun ei tarvitse vaihtaa tietoja laskuja varten kovin montaa kertaa.

Toki näppärämpäähän se olisi jos molempien yritysten tiedot saisi syötettyä ja laskua tehdessä voisi vain valita kumman nimissä laskun lähettää. En kuitenkaan tämän takia halua vaihtaa Finago Soloa järeämpään kirjanpito-ohjelmaan, koska se taas lisää kustannuksia ja tietojen vaihtamisen vaiva on toistaiseksi pieni.

Millaisia kokemuksia sinulla on kirjanpitäjistä ja kirjanpito-ohjelmista?

Jos olet etsimässä uutta kirjanpitäjää tai kirjanpito-ohjelmistoa, toivon että näistä kokemuksistani on sinulle hyötyä.

Jaa vinkkejä muillekin!