Laita viestiä mari@internesia.fi | Kotisivut, verkkokaupat, hakukoneoptimointi ja koulutus  – Internesia – Lahti

Miten lyhennän pitkän linkin?

Miten lyhennän pitkän linkin - Internesia

Artikkelin sisältö

Tuskailetko joskus pitkien linkkien kanssa? Haluaisitko mieluummin jakaa linkin lyhyemmässä muodossa? Linkkien lyhentämiseen on tarjolla useita eri palveluita. Linkkien lyhetäminen on helppoa – palveluun syötetään pitkä linkki, klikataan nappia ja palvelu antaa sinulle lyhyen linkin, joka ohjautuu alkuperäiseen pitkään linkkiin.

Missä lyhennettyä linkkiä olisi hyvä käyttää?

Sosiaalisessa mediassa, esimerkiksi Twitterissä, jossa twiitin merkkimäärä on rajoitettu tai mainoksessa / ilmoituksessa, jossa linkki halutaan jakaa lyhyemmässä muodossa.

Rajoitukset ja tietoturvariskit

Useat palvelut vaativat rekisteröitymisen, muuten linkit häviävät tietyn ajan kuluttua ja jos olet jakanut linkin jonnekin se ei enää toimi. Tässä piilee myös vaara, että jakamasi linkki meneekin uudelleen käyttöön ja linkistä aukeaa ihan jotain muuta sisältöä kuin olit alunperin tarkoittanut. Tämän vuoksi myös kaikki käyttäjät eivät klikkaa lyhytlinkkejä auki, koska ne saattavat ohjautua sivustoille, joilla piilee tietoturvariskejä.

Missä palveluissa voin lyhentää linkkini?

Tässä esimerkkejä palveluista, joissa pitkän linkin voi lyhentää. Myös suomalaisia palveluita löytyy. Kaikista palveluista ei ole saatavilla tietoa esimerkiksi siitä, miten kauan linkit ovat voimassa.

Tinyurl.com
Urly.fi – suomalainen palvelu
51.fi – suomalainen palvelu

Jaa vinkkejä muillekin!