Laita viestiä mari@internesia.fi | Kotisivut, verkkokaupat, hakukoneoptimointi ja koulutus  – Internesia – Lahti

Kolme palvelua tiedostojen jakamiseen

Kolme palvelua tiedostojen jakamiseen - Internesia

Artikkelin sisältö

Jaa isoja tiedostoja helposti ja nopeasti

Iso tiedosto, jota ei voi lähettää sähköpostitse, mutta haluat jakaa sen kollegallesi tai asiakkaallesi? Tiedoston lähettäminen levyllä tai muistitikulla postitse on hidasta ja vanhanaikaista.

Onneksi netistä löytyy useita palveluita, joiden avulla voit jakaa tiedostosi helposti, nopeasti ja palvelusta riippuen myös ilmaiseksi! Itse olen käyttänyt näitä kaikkia palveluita, omia tiedostojani tykkään tällä hetkellä eniten jakaa Googlen Drivella.

Dropbox

Dropboxia voi käyttää nettiselaimella tai Dropboxin omalla sovelluksella. Dropbox tarjoaa 2 gigaa ilmaista tallennustilaa. Dropboxin käyttö on ehkä hieman monimutkaisempaa kuin muiden jakopalveluiden, koska se suosittelee aina ensin oman sovelluksensa käyttöä ja tämä saattaa hämätä käyttäjää, jolle olet jakanut linkin. Tiedostoja voi kuitenkin jakaa ja tarkastella myös ilman sovellusta.

Dropbox tarjoaa myös lisätilaa maksusta. Lisätilaa on mahdollista hankkia myös ilmaiseksi, joko suorittamalla kaikki Dropboxin haluamat vaiheet (sovelluksen asennus, tiedostojen jakaminen jne) tai kutsumalla ystäviä käyttämään Dropboxia (ystävien tulee mm. rekisteröityä Dropboxiin ja asentaa sovellus). Dropboxin käyttöä varten sinun tulee rekisteröityä.

Tutustu Dropboxiin

Google Drive

Googlen palvelu tiedostojen jakamiselle. Google tarjoaa 15 gigaa ilmaista tilaa kuvien ja tiedostojen säilyttämiseen. Mobiililaitteisiin Google tarjoaa sovellusta, jolla Drivea voi käyttää.

Voit jakaa tiedostot linkillä, jonka voit kertoa kollegoillesi itse tai lähettää linkin Google Driven kautta. Google tarjoaa myös lisätilaa (100 gigaa tai 1 tera) kohtuullista maksua vastaan. Tilan käyttöön lasketaan myös Googlen Kuvat ja Gmail. Tarvitset Google-tilin Driven käyttöä varten.

Tutustu Google Driveen

WeTransfer

WeTransferillä voit jakaa ilmaiseksi maksimissaan 2 gigan tiedoston. WeTransfer Plus palvelulla voit lähettää jopa 20 gigan tiedostoja, kustomoida sähköpostiviestin ja lataussivun omalla taustakuvallasi, salata tiedostojen jakamisen salasanalla ja WeTransfer Plus-palvelussa on lisäksi 100 gigaa tilaa tiedostojen säilyttämistä varten.

Voit siis lähettää saman tiedoston myöhemmin uudelleen ilman, että sinun täytyy ladata sitä palveluun uudelleen. Ilmaiseksi voit lähettää tiedostoja rekisteröitymättä, mutta Plus-palvelua varten sinun täytyy rekisteröityä.

Tutustu WeTransferiin

Jaa vinkkejä muillekin!