Laita viestiä mari@internesia.fi | Kotisivut, verkkokaupat, hakukoneoptimointi ja koulutus  – Internesia – Lahti

Miksi hakukoneoptimoida kotisivut

Miksi hakukoneoptimoida kotisivut

Artikkelin sisältö

Milloin olet viimeksi hakenut yrityksesi palveluita Googlesta?

Monennellako hakutulossijalla sinun yrityksesi kotisivut ovat?

Kuinka monta kilpailijaa on sinun linkkisi yläpuolella?

Törmään silloin tällöin kotisivuihin, joita ei ole hakukoneoptimoitu ollenkaan. Asiakaskin saattaa miettiä, että tarvitseeko niitä optimoida, mitä hyötyä siitä olisi.

Mielestäni hakukoneoptimoinnin tärkeimmät hyödyt ovat löydettävyys ja sisällön puhuttelevuus ihanneasiakkaallesi. Jos yrityksesi ei löydy Googlesta, ei kukaan sitä kautta löydä sivuillesi. Jos taas sisältösi ei resonoi ihanneasiakkaallesi, hän ei ota yhteyttä tai osta verkkokaupastasi.

Mietitkö vielä, että kannattaako hakukoneoptimointiin panostaa?

Tässä listattuna viisi hakukoneoptimoinnin hyötyä:

 1. Korkeampi näkyvyys hakutuloksissa
  Hakukoneoptimointi auttaa verkkosivujasi nousemaan hakutulosten kärkeen, mikä lisää mahdollisuuksia sivustosi löytymiseen. Kun sivustosi sijoittuu korkealle hakutuloksissa, se houkuttelee enemmän kävijöitä.

 2. Kohdennettu liikenne
  Optimointi auttaa sinua houkuttelemaan ihanneasiakkaitasi sivuillesi. Käyttämällä oikeita avainsanoja ja optimoimalla sivujesi sisältöä resonoimaan juuri sinun unelma-asiakkaallesi voit houkutella sivuillesi kävijöitä, jotka ovat todennäköisemmin kiinnostuneita tarjoamistasi tuotteista tai palveluista.

 3. Korkea kävijälaatu
  Hakukoneoptimointi ei houkuttele vain enemmän kävijöitä vaan myös laadukkaampia sellaisia. Ihmiset, jotka löytävät sivustosi hakukoneiden avulla, ovat yleensä aktiivisempia ja sitoutuneempia, mikä useammin johtaa potentiaalisen asiakkaan yhteydenottoon.

 4. Brändimaineesi vahvistaminen
  Hyvin optimoidut sivut antavat ammattimaisen vaikutelman. Tämä vahvistaa yrityksesi brändiä ja lisää luottamusta.

 5. Parempi analysointi ja seuranta
  Hakukoneoptimointi mahdollistaa tarkemman analytiikan käytön. Voit seurata, mitkä avainsanat toimivat parhaiten ja mitkä osat kotisivuistasi kaipaavat parannuksia. Tämä tieto auttaa sinua tekemään jatkuvia parannuksia ja optimoimaan sivustoasi entistä paremmin.

Hakukoneoptimointi on tehokas tapa parantaa yrityksesi verkkosivujen sisältöä ja houkutella sivuillesi laadukasta liikennettä.

Haluatko lukea lisää hakukoneoptimoinnista?

Selvitä sivujesi hakukonenäkyvyyden tilanne

Mietityttääkö näkyvätkö sivusi hakukoneilla oikeilla avainsanoilla? Haluaisitko tarkan listan mitä avainsanoja sinun kannattaisi sivuillasi käyttää? Laita viestiä, niin käydään yhdessä sivusi läpi ja tehdään suunnitelma niiden hakukoneoptimoinnille!

Jaa vinkkejä muillekin!